Průmyslové vestavné tiskárny Megatron

Vestavné tiskárny nabízí společnost Megatron v podstatě od začátku svého působení na českém trhu. Současná doba sice upřednostňuje digitální ukládání a zobrazování dat, ale stále se najde mnoho oborů a úloh, kde je tisk vyžadován jako levné, pohotové a energeticky nenáročné řešení.

Společnost Megatron nabízí několik modernizovaných tiskáren, ať už pro montáž do panelu zepředu, nebo zezadu. Tiskárny lze obsluhovat buď pomocí příkazů ASCII, nebo pomocí ovladačů pro Windows, včetně Windows CE, Linux nebo Max OS. Firma zajišťuje také dodávky náhradních dílů a spotřebního materiálu.

Panelové termotiskárny řady GPT-4352, GPT-4454
Panelové tiskárny byly vyvinuty pro montáž do čelního panelu zařízení, a proto je jejich montáž velmi jednoduchá. Megatron nabízí modely o šířce tisku 58 mm: GPT-4352-31 s instalační hloubkou pouhých 27 mm (obr. 1) nebo GPT-4352-60 s větším zásobníkem papíru, ale s hloubkou 58 mm. Větším modelem s šíří tisku 110 mm je GPT-4454 (obr. 2), přičemž hloubka je 47 mm. Tiskárny jsou tedy velmi malé a kompaktní a lze je
umístit téměř do každého zařízení vyžadujícího tisk provozních informací, ať už textu, nebo grafiky, včetně čárových a QR kódů.
Umožňují rychlou a snadnou výměnu papíru. Použít lze také etikety. Tiskárny standardně komunikují prostřednictvím RS-232 nebo USB, ale jsou k dispozici i další možnosti. Rychlost tisku je až 100 mm/s. Znaková sada může mít i češtinu. Tiskárny s novým procesorem podporují fonty Unicode, a není tedy problém vytisknout jakékoliv znaky. Vlastní znaky lze také dohrát uživatelsky pomocí dodávaného programu. Fóliová klávesnice s ovládacími tlačítky může být navržena přesně podle potřeb zákazníka, může zde být např. jeho logo, barevnou kombinaci tlačítek lze přizpůsobit designu zákazníkova přístroje atd. Tiskárna je připravena pro přímou komunikaci s HMI panely Simatic.

GPT-4352

GPT-4352

GPT-4454

GPT-4454

Kioskové termotiskárny řad GPT-46xx, GPT-67xx
Kioskové tiskárny jsou montovány dovnitř zařízení, nejsou tudíž vystaveny působení vnějšího prostředí ani zásahům laické veřejnosti. Vytištěný lístek je při tisku postupně vysouván výstupní štěrbinou nebo po úplném vytištění a odstřižení vysunut jednorázově podavačem (provedení s prezentérem). Megatron nabízí kompaktní modely GPT-6772 a GPT-6773 pro tisk na papír šíře 51 až 82 mm. Mají jako standardní příslušenství pouze řezač papíru pro plný a částečný střih a doplňkový senzor konce papíru. Hlavní výhodou jsou malé vnější rozměry. Modely GPT-4672 (obr. 3) a GPT-4673 naproti tomu nabízejí více možností. Jsou v provedení s prezentérem nebo bez něho, lze je dodat i bez rámu pro kompletní zástavbu do zařízení. Jsou určeny pro tisk na papír šíře 51 až 86 mm. Jejich standardním příslušenstvím je řezač papíru pro plný a částečný střih (obr. 4). Dále jsou dodávány senzory přítomnosti a konce papíru, štěrbina pro vysunutí papíru, variabilní držáky papíru atd. Hlavní výhodou je univerzálnost, robustnost a řízená spotřeba proudu, díky níž jsou vhodné pro napájení ze solárních panelů.

GPT-4672

GPT-4672

GPT-6772

GPT-6772

Rychlost tisku na papír o tloušťce až 200 μm (asi 200 g/m2) je až 250 mm/s. Tisknout lze text, grafiku i čárové kódy. Připojovací rozhraní je RS-232 nebo USB. Kioskové tiskárny se používají hlavně v zařízeních pro veřejnost na tisk účtenek, např. v parkovacích automatech, bezobslužných benzinových pumpách, vyvolávacích systémech atd.

 

< Zpět na aktuality