Enkodér HTx36E měří polohy i při výpadku napájení

Jsou vrcholem řady snímačů MEGATRON: Nové magnetické snímače HTx36E v kovových pouzdrech Ø36 mm splňují nejvyšší požadavky na přesnost a životnost. MEGATRON je nabízí jako inkrementální snímače nebo jako absolutní snímače s rozhraním CAN / SSI.

Zpracování signálu enkodérů HTx36E je digitální s maximální přesností a je založeno na magnetickém záznamu měřených hodnot založeném na gradientu. Díky tomu je moderní senzorová technologie do značné míry odolná vůči elektromagnetickým vlivům a teplotním výkyvům. Jako absolutní enkodéry nabízejí až 16bitové jednootáčkové rozlišení a 43bitové víceotáčkové rozlišení. Ve verzi inkrementálního enkodéru lze nastavit rozlišení od 1 do 16 384 p/ot a volitelně nastavit referenční impuls do požadované polohy.

Digitální komunikační rozhraní CANopen, SAE J1939 a SSI zajišťují spolehlivý digitální přenos naměřených hodnot. Kromě toho zaručují hladkou integraci a monitorování enkodéru v aplikaci. Ve verzi s baterií a bez převodovky zaznamenávají enkodéry počet provedených otáček i ve stavu bez externího napájecího napětí.

Enkodéry HTx36E jsou díky robustnímu kovovému pouzdru také vhodné pro vysoce dynamické a rychlé procesy. Jejich dvojitá kuličková ložiska plná nebo dutá hřídel (IP65) umožňuje max. rychlost 12 000 ot / min a odolává vysokému axiálnímu nebo radiálnímu zatížení osy. Elektrické připojení enkodérů HTx36E se provádí pomocí konektorů M12 s axiálním nebo radiálním kabelovým vývodem nebo stíněným signálním kabelem (2 m, kovové kabelové průchodky) trvale připojeným k enkodéru. Všechny použité oceli jsou nerezové.

Více info zde HTx36E

< Zpět na aktuality