Nový magnetický enkodér HTx25

Enkodéry řady HTx25 jsou speciálně navrženy pro aplikace určené do náročného prostředí s omezeným prostorem. Bezkontaktní snímače v kovovém pouzdře o Ø25 mm, lze díky četným elektronickým a mechanickým možnostem přesně přizpůsobit příslušné oblasti použití. Oba dva typy snímačů (inkrementální i absolutní) pokrývají širokou škálu aplikací. Podle typu elektrického výstupu se mohou použít např. v laboratorních a lékařských přístrojích.
Enkodéry HTx25 jsou nejmenšími magnetickými rotačními enkodéry s kovovým krytem v produktové řadě MEGATRON. Vyznačují se pevným hliníkovým pouzdrem, vysokým IP krytím a hřídelí z nerezové oceli s dvěma kuličkovými ložisky. Zpracování signálu je digitální a je založeno na nejnovější technologii Hallových senzorů, které zajišťují spolehlivý magnetický záznam naměřených hodnot založeném na gradientu. Díky tomu je moderní senzorová technologie do značné míry odolná vůči elektromagnetickým vlivům a teplotním výkyvům. Enkodéry mají dlouhou životnost.

Koncept senzoru umožňuje zákaznické úpravy. Typickými úpravami jsou např. geometrie hřídele, elektrické výstupy, individuálně sestavené elektrické propojovací kabely.

< Zpět na aktuality